Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je potvrdila rezultate lokalnih izbora održanih 15. novembra u našoj zemlji.

Odluka za mjesto načelnika se još uvijek čeka, ali je CIK potvrdio rezultate koji i zvanično potvrđuju da je kandidat sa najvećim brojem glasova rahmetli Mirsad Peco, kandidat Stranke demokratske akcije.

Stranka demokratske akcije u novom sazivu Općinskog vijeća Travnik će imati 14 kandidata i oni su: Sifet Melić, Miralem Langić, Ekrem Mrakić, Alen Čogić, Aldin Ribo, Ramo Fuško, Edina Šuškić-Poprženović, Muamer Kargić, Bakir Zolota, Jakub Omerdić, Mersiha Husić-Sejdić, Fadil Dautović, Miralem Mulalić i Haris Jašarević.

Bolji rezultati postignuti su u broju glasova za načelnika općine, ali i broju glasova za vijećnike Općinskog vijeća Travnik.

2016. godine kandidat OO SDA Travnik Admir Hadžiemrić osvojio je 9.490 glasova ili 42,81% od ukupnog broja glasova. Na ovogodišnjim izborima, za rahmetli Mirsada Pecu je glasalo 10.340 glasača ili 45,07%.

Ukupan broj glasova za vijećnike Općinskog vijeća Travnik koje su kandidati OO SDA Travnik osvojili 2016. godine je 8.485 ili 37,72% od ukupšnog broja glasova, a ove godine je za kandidate OO SDA Travnik glasalo 9.519 osoba ili 41,32% ukupnog biračkog tijela na području Općine Travnik.