OO SDA Travnik sinoć je u Centru za kulturu Općine Travnik građanima Travnika predstavila svoje kandidate za Lokalne izbore. U prepunoj sali Centra za kulturu građani su s velikim zanimanjem ispratili predstavljanje kandidata za načelnika općine Travnik, Admira Hadžiemrić i kandidata za općinsko vijeće Travnik.

Program predstavljanja kandidata i kandidatkinja OO SDA Travnik i u Travniku je ostao u okvirima aktuelnog koncepta kakav smo imali priliku vidjeti na prethodnim skupovima. Svako pojedinačno predstavljanje kandidata/kandidatkinje OO SDA Travnik sa dosadašnjim njegovim/njezinim uspjesima na privatnom, poslovnom i političkom planu građani su više nego pozitivno prihvatili.

Ovom prilikom prisutnima se obratio predsjednik OO SDA Travnik, Tahir Lendo koji je izražavajući zadovoljstvo zbog velikog odziva građana, tokom svog obraćanja rekao i slijedeće:

“Mi u svojoj kampanji nudimo najbolju i najjaču listu, od nosioca liste, Kadira Selman pa sve do zadnjeg 36 kandidata. Na listi su pravnici, doktori, ekonomisti, inženjeri. To su ljudi koji znaju donositi odluke i takve treba podržati. Na čelu liste se nalazi, Admir Hadžiemrić, najreferentnija osoba i jedina koja može voditi procese. Iskustvo, rad, odgovornost i velika kreativnost odlike su našeg kandidata koji sve započeto završi i koji će otvorite nove projekte u općini Travnik. OO SDA Travnik je ponudila najbolju listu i pobjedit će sa najboljom listom.”

U dijelu koji je podrazumijevao predstavljanje kandidata za općinsko vijeće, prisutnim građanima su se obratili: Irma Čorbić, Albina Brajić, Enisa Klokić, Ekrem Mrakić, Dženan Kos, Alisa Islamović-Hrnjić i nosilac liste, Kadir Selman.

Nosilac liste, Kadir Selman je u svome obraćanju pozvao građane gradske regije da podrže kandidate OO SDA Travnik.

“Rezultati izbora iz 2012. godine govore nam da od 11 biračkih mjesta uže gradske regije i cca 8500 registrovanih birača, samo cca 3000 građana  je izašlo na izbore. Pozivam Vas da razgovarate sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama koji ne izlaze na izbore, pozovite ih da izađu na izbore i da podrže sve kandidate OO SDA Travnik.”

Nakon obraćanja nosioca liste, prisutnim građanima obratio je se kandidat za načelnika, Admir Hadžiemrić.

“Hvala Vam na prepunoj sali. Stranka demokratske akcije ima kontinuitet i siguran je izbor. Bilo bi jako dobro imati 16 vijećnika, a vi odaberite od ovih 36 na listi OO SDA Travnik, koji će to biti. Travnik je danas sasvim drugačiji grad u odnosu na prije 4 godine. Rješavamo infrastrukturu, vodosnabdijevanje  i sve je više prilika i mogućnosti.”

Sagledavši predizborni skup OO SDA Travnik u Travniku i druge skupove na području Općine, može se zaključiti da je pobjeda SDA neupitna i da će ona sigurno biti velika. Na koncu, aktuelni slogan stranke kaže:”Jedinstveno za SDA i Općinu Travnik”, a za još veću izbornu pobjedu, ovaj put više nego ikad do sad, jedinstvo ne smije izostati!

[Best_Wordpress_Gallery id=”27″ gal_title=”Skup Travnik -Centar za kulturu”]

Video: Kanal 6