U Turbetu kod Travnik održan je predizborni skup SDA. Na skupu su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika općine Travnik, Admir Hadžiemrić.

Prisutnima se obratio predsjednik OO SDA Travnik, Tahir Lendo koji je pozvao građane ovih mjesnih odbora da podrže kandidate OO SDA Travnik i da izađu na izbore te naglasio:

“Svaki vijećnik kojeg izglasate je predstavnik vas u općinskom vijeću. Kada budete glasali, glas dajte onom vijećniku koji će vam donijeti projekte, a to samo može vijećnik OO SDA Travnik. Izborni program OO SDA Travnik je garant kontinuiteta i sigurnosti općine Travnik. Pozivam vas da date podršku kandidatima OO SDA Travnik iz sve tri regije.”

Također građanima se obratio nosilac liste Selman Kadir i  kandidati za općinsko vijeće: Šakić Husein, Adnan Mehić i Medina Goran.

Husein Šakić, kandidat za Općinsko vijeće Travnik, tokom obračanja prisutnim, kazao je da su svi projekti koji su urađeni u Turbetu implementirani zahvaljujući OO SDA Travnik.

Okupljenim se obratio  i Sifet Melić koji je pozvao mještane Turbeta da daju podršku kandidatima za Općinsko vijeće Travnika i kandidatu za načelnika, Admiru Hadžiemriću.

Pored Šakića i Melića, prisutnim se obratio Mehić Adnan i Goran Medina, koji su pozvali mlade ljude da izađu na izbore i podrže mlade na listi OO SDA Travnik.

Nosilac liste, Kadir Selman u svome obraćanju pozvao je građane  da podrže kandidate OO SDA Travnik.

“Pozivam Vas da razgovarate sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama koji ne izlaze na izbore, pozovite ih da izađu na izbore i da podrže kandidata za načelnika, Admira Hadžiemrić i  sve kandidate OO SDA Travnik.”

Prisutnima se obratio i kandidat za načelnika, Admir Hadžiemrić.

“Ovo je lista najboljih kandidata koji imaju želju i volju da rade i naprave najbolje za ovaj grad. Pozivam vas da povećate izlaznost na izbore, usmjerite svoje glasove na kandidate koji najbolje razumiju probleme regije, a to su kandidati ispred vaše regije, a zatim podržite i sve ostale kandidate OO SDA Travnik.”

 

sda-skup-turbe-640x363