Poštovani građani općine Travnik, članovi stranke, simpatizeri.

Ovom prilikom vam se obraćamo u želji da iznesemo i još jednom potvrdimo ono što je vodilja Stranke demokratske akcije u cjelini, a na čemu mi u Općinskoj organizaciji Travnik naročito insistiramo.

Zalaganje za naše programske ciljeve je neupitno, ali samo na poštenim, zakonitim i moralnim osnovama, i to propagiramo u svim našim istupima i aktivnostima. To je jedina osnova našeg djelovanja i tokom ove predizborne kampanje. Nastojali smo dati svim svojim aktivistima jasnu instrukciju da promoviraju naše vrijednosti i da svojim aktivnostima ne narušavaju nastojanje drugih da to isto učine. Konačan ishod izbora, očekujemo samo i isključivo kao rezultat rada i zalaganja, a ne radnji koje su potpuno suprotne osnovnim načelima stranke koju predstavljamo, svako drukčije nastojanje samo nanosi štetu SDA.

To je i jedini  stav koji ima politika Općinske organizacije SDA Travnik.

Stoga se u potpunosti ograđujemo od svih pojedinačnih istupa, kao što je javnost imala priliku vidjeti u sinoć objavljenom sadržaju na društvenim mrežama ali i pojedinim medijima.

Insistiramo na zakonitoj i moralnoj predizbornoj kampanji i nadamo se da će dobiveni rezultat i ovogodišnjih Lokalnih izbora zapravo biti takav.

Press služba OO SDA Travnik

Travnik, 13.11.2020. godine