Nakon Biljanske i Turbetske regije, Općinska organizacija SDA Travnik  je 28.10. 2015. godine organizovala  radno-konsultativni sastanak Gradske regije u sali Općine Travnik, na kojem su prisustvovali mnogobrojni članovi i predsjednici Mjesnih odbora SDA.

Dobrodošlicu prisutnima je poželio predsjednik Općinske organizacije SDA Travnik, gosp. Tahir Lendo, te izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva i vjerne dosljednosti članova SDA, te također naglasio da je u proteklom periodu zabilježeno dosta uspješnih rezultata, ali i da također predstoje mnogobrojne planirane aktivnosti. Na sastanku se  razgovaralo o aktuelnom stanju u SDA, pripremama za donošenje budžeta za 2016. godinu sa naglaskom na kapitalne projekte i investicije, a u okviru tekućih pitanja  diskutovalo se o različitim  temama koje zahtijevaju određena rješenja.

Članovi SDA Gradske regije su uz čestitku načelniku Općine Travnik na dosadašnjim postignutim rezultatima, također ukazali na probleme nedostatka azila za pse lutalice, zelenih površina i sportskih dvorana, a razgovaralo se i o izgradnji vjetroparka na Vlašiću, vodovodu „Plava voda“, putnoj komunikaciji, javnoj rasvjeti, ali i o mnogim drugim temama. Načelnik Općine Travnik, gosp. Admir Hadžiemrić je istakao da, obzirom da je Travnik glavni administrativno-politički, privredno i društveno-kulturni centar, ali i turističko središte Srednjobosanskog kantona, te da se neprekidno djeluje na izgradnji imidža grada Travnika  kao uređene gradske zone,  sve to iziskuje ogromna financijska ulaganja, ali  se svakodnevno u okviru mogućnosti djeluje na iznalaženju različitih rješenja.

[Best_Wordpress_Gallery id=”12″ gal_title=”Regionalni”]