Prije svega, želim da članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije, kao i onima koji prate SDA u svim aktivnostima čestitam Novu 2021. godinu sa željom da sa porodicama u zdravlju i veselju nastave rad u narednoj godini, da im se ostvare njihovi zacrtani planovi i ono što također želim je da zaborave ovu veoma tešku godinu.

U svakom pogledu ona je bila i godina sa teškim oboljenjem na globalnom nivou, koronavirusom. Zajedno nosimo taj teret i želim da čestitam na svim aktivnostima koje smo vodili povodom izborne godine. Općinska organizacija SDA Travnik i njeno članstvo iznijeli su veliku pobjedu kada je Općinsko vijeće Travnik u pitanju. Rezultat smo poboljšali za dva vijećnika, i sada imamo 14 vijećnika u OV Travnik. Nažalost, u ovoj godini smo izgubili i kandidata za načelnika Općine Travnik, rahmetli doktora Mirsada Pecu.

Njegovoj porodici želim sve najbolje i brz oporavak. Teško je i taj gubitak neće zaboraviti ni njegova porodica, ali ni mi u Stranci i želim im svu sreću. Neće biti zaboravljeni od nas.

Od CIK-a očekujemo zvaničnu odluku o proglašenju prijevremenih izbora za općinu Travnik, da sretno odaberemo novog kandidata, da ga podržimo i izglasamo i da kao nikada do sada damo kandidatu podršku, jer nam je ta pobjeda jako bitna.

Mnogo bi nam značilo da Travnik i dalje bude stabilna općina u razvoju, općina puna snage i elana u smislu ugodnog života svih njenih građana, bez obzira na to gdje se nalaze.

Predsjednik OO SDA Travnik, Tahir Lendo