Nakon sjajnog odziva i velike posječenosti na svim skupovima, Općinska organizacija Stranke demokratske akcije Travnik je večeras pod sloganom “Jedinstveno za SDA i Općinu Travnik”  pred više hiljada građana održala svoj centralni predizborni skup u Travniku.

Građankama i građanima Travnika obratili su se predsjednik OO SDA Travnik, Tahir Lendo koji je pozvao građane Travnika da podrže kandidate OO SDA Travnik i da izađu na izbore te naglasio:

“Izborni program OO SDA Travnik je garant kontinuiteta i sigurnosti općine Travnik. Mi u svojoj kampanji nudimo najbolju i najjaču listu, od nosioca liste pa sve do zadnjeg 36 kandidata. Na listi su pravnici, doktori, ekonomisti, inženjeri. To su ljudi koji znaju donositi odluke i takve treba podržati. Na čelu liste se nalazi, Admir Hadžiemrić, najreferentnija osoba i jedina koja može voditi procese. Iskustvo, rad, odgovornost i velika kreativnost odlike su našeg kandidata koji sve započeto završi i koji će otvorite nove projekte u općini Travnik. OO SDA Travnik je ponudila najkvalitetniju listu i pobjedit će sa najboljom listom.”

Također građanima se obratio nosilac liste Selman Kadir i  kandidati za općinsko vijeće: Semidin Ramić, Alisa Islamović-Hrnjić, Admir Smajić i Dženan Kos.

Nakon obraćanja nosioca liste i kandidata za općinsko vijeće, prisutnim građanima obratio je se kandidat za načelnika, Admir Hadžiemrić.

“Hvala Vam na ovom impozantnom skupu. Stranka demokratske akcije ima kontinuitet i siguran je izbor. Ovo je lista najboljih kandidata koji imaju želju i volju da rade i naprave najbolje za ovaj grad.”

Nakon govora načelnika skupu se obratio predsjednik Savjeta SDA BiH, dr. Selmo Cikotić koji je u svome govorio istakao važnost da građani općine Travnik izađu na izbore i povećaju izlaznost.

Sagledavši predizborne skupove OO SDA Travnik na području Općine i centralni predizborni skup, možemo zaključiti da je pobjeda SDA neupitna i da će ona sigurno biti velika. Na koncu, aktuelni slogan stranke kaže:”Jedinstveno za SDA i Općinu Travnik”, a za još veću izbornu pobjedu, ovaj put više nego ikad do sad, jedinstvo ne smije izostati!

sda3-1 dji_0227 dji_0232-1 dji_0232 sda1-1 sda2-1