Sinoć je u Sarajevu održana svečana akademija povodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja Muslimanskog omladinskog saveza, koji je preteča današnje Asocijacije mladih SDA.

Prisutnima se obratio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je kazao da je SDA otvorila demokratske procese kada se zbog toga išlo u zatvor, organizovala odbranu kada se zbog toga išlo pod zemlju.

Ocijenio je kako su stvari u BiH uvijek išle naprijed kada je SDA bila na vlasti.

-Onda kada je narod davao priliku drugima, loše je išlo- rekao je, podsjećajući na period vladavine Alijanse i četiri godine SDP-a, koji je ocijenio kao lošiji dio postdejtonskih godina.

-SDA nije savršena stranka. Ona je samo najbolja stranka u BiH. Poredio bih to sa starom kućom koju ne treba srušiti, treba je popravljati. Izvući neku trulu gredu, lošu instalaciju. Staviti novu, ofarbati je i modernizirati. Ali, osnove su vrlo čvrste i dobre- rekao je Izetbegović.

Izetbegović je naglasio da se još više mora raditi i insistirati na uključivaju žena i mladih u vlast. Podsjetio je kako je i on kao mladić služio SDA i hodao sa kantama i ljepilom i lijepio stranačke plakate po gradskim stubovima i trafikama.

Aktivistima SDA obratio se predsjednik Asocijacije Salko Zildžić, te kazao da je ovo svečana prilika u kojoj se prisjećaju entuzijazma mladih SDA BiH, mladosti koja je nezaustavljivo stremila nezavisnosti BiH, odbranila njenu samosvojnost, a danas je u prilici da potakne njen prosperitet.

– Naše ambicije ne teže boljim radnim mjestima, udobnim kabinetima, mi moramo još čvršće i postojanije stati, a privilegija mladih treba biti da služe narodu koji ih je rodio i koji ih je vodio, jer samo uspjeh BiH i zadovoljstvo njenih građana može da nas proslavi – kazao je, između ostalog, Zildžić.

Na obilježavanju 25. godišnjice osnivanja Muslimanskog omladinskog saveza bili su prisutni i predstavnici OO AM SDA Travnik.

[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”Obilježavanje 25. godišnjice AM”]