Predstavljeni kandidati OO SDA Travnik u Turbetu

Nakon održanih regionalnih skupova u Travniku i Mehuriću, OO SDA Travnik sinoć je predstavila svoje kandidate za oktobarske Opće izbore i na regionalnom centralnom predizbornom skupu u Turbetu.

Program predstavljanja kandidata i kandidatkinja OO SDA Travnik i u Turbetu je ostao u okvirima aktuelnog koncepta kakav smo imali priliku vidjeti na prethodnim skupovima. Svako pojedinačno predstavljanje kandidata/kandidatkinje OO SDA Travnik sa dosadašnjim njegovim/njezinim uspjesima na privatnom, poslovnom i političkom planu građani su više nego pozitivno prihvatili.

Velikom broju građana u dijelu koji je podrazumijevao predstavljanje kandidata i kandidatkinja za Skupštinu Srednjobosanskog kantona građanima su se obratili gosp. Refik Poparić, predsjednik OO SDA Travnik i gosp. Emir Ganić.

Gosp. Poparić građanima Turbeta detajno je predočio nekoliko izuzetno važnih razloga za izlazak na ovogodišnje Opće izbore i pružanje povjerenja SDA stavivši akcenata na izbor stranke, izbor gosp. Bakira Izetbegovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ali i kandidata  OO SDA Travnik.

Gosp. Emir Ganić, kandidat za Skupštinu Srednjobosanskog kantona u svom obraćanju naglasio je kako Turbetska regija već duži vremenski period  nije jedinstvena. Pozvao je sve svoje sugrađane da budu jedinstveni i da  podrže kandidate iz Turbeta, ali i sve kandidate OO SDA Travnik.

Nakon kandidata za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, prisutnima je se obratila g-đa Mediha Riđić, kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH koja je naglasila važnost izlaska na izbore, posebno važnost podrške ženske populacije  kandidatkinjama OO SDA Travnik.

U okviru predstavljanja kandidata i kandidatkinja OO SDA Travnik za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH građanima Turbeta obratila se kandidatkinja gđa. Fatima Maslić, koja je govorila o projektima u kulturi koji se na području općine Travnik realiziraju zahvaljujući isključivo podršci OO SDA Travnik, ali i kulturnim kapacitetima općine Travnik za koje se valja pobrinuti u narednom periodu.

Gđa. Maslić, još jednom je pozvala građane Turbeta da podrže kandidate i kandidatkinje OO SDA Travnik za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

U ime regionalnog štaba regije Turbe prisutnima se obratio i dr. Peco Mirsad.

Na kraju centralnog regionalnog skupa u Turbetu prisutnima se obratio gosp. Salko Selman, potpredsjednik SDA BiH i predsjednik KO SDA SBK. Gosp. Selman, ujedno nosilac liste OO SDA Travnik za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH koji se zahvalio građanima Turbeta na odzivu, te pozvao ih da 12. oktobra izađu na izbore i podrže svoje kandidate iz Turbeta i sve ostale kandidate OO SDA Travnik, a  naročito da podrže kandidata za bošnjačkog člana Predsjednišva BiH – gosp. Bakira Izetbegovića.

Sagledavši predizborni skup OO SDA Travnik u Turbetu, može se zaključiti da je pobjeda SDA neupitna i da će ona sigurno biti velika. Na koncu, aktuelni slogan stranke kaže: U jedinstvu je snaga, a za još veću izbornu pobjedu, ovaj put više nego ikad do sad, jedinstvo ne smije izostati!

 

« 1 of 12 »